Uitvaart met een praam

Bijzonder afscheid Joop Mulder (Omrop Fryslan). Overleden oprichter Oerol Joop Mulder per praam naar crematorium in Marssum.

Joop Mulder is per praam naar het crematorium in Marsum gebracht. De oprichter van het Oerol-festival op Terschelling overleed van 8 op 9 januari, vermoedelijk aan een hartaanval. Hij is op 67-jarige leeftijd overleden.

De uitvaart vond plaats in besloten kring, maar geïnteresseerden konden een video bekijken ter herdenking van zijn afscheid. Bij het crematorium verzamelden zich bovendien tientallen mensen langs de Ballensfeart om een erehaag te vormen. Terwijl de praam voorbijvoer, werden er bloemen in het water gegooid.

Mulder vestigde zich in de jaren zeventig op Terschelling, waar hij café De Stoep in Midsland overnam. In 1982 begon hij met het Oerol-festival, dat jarenlang vanuit zijn woonkamer boven het café werd georganiseerd en uitgroeide tot een nationaal festival. Enkele jaren geleden nam Mulder afscheid van Oerol om zich te richten op het landschapsproject Sense of Place, dat zich toelegt op culturele landschapsprojecten langs de Waddenkust. In 2018 bracht hij ook de Reuzen naar Leeuwarden.

Mulder laat een vrouw en een dochter achter.

Bron: Leeuwarden Courant

Bijzondere uitvaart met een praam.

Vanwege het 25 jarige bestaan van uitvaartverzorging Jacob de Vries uit Britsum trok er 25 juli een bijzondere stoet door de binnenstad van Leeuwarden. Zo was een een rouwmotor, een rouwbakfiest, een rouwkoets en één van onze pramen waar een gospelkoor op aanwezig was.

Op deze wijze wilde Jacob de Vries demonsteren welke mogelijkheden er zijn voor een gepaste uitvaart.

Bedrijfsclip 25 jaar Jacob de Vries Uitvaartverzorging Uitvaart in scene

Afscheidscentrum & Crematorium Andringastate

Andringastate is bereikbaar voor onze praam. Vindt de uitvaart plaats in of omgeving Leeuwarden en er is een opstapplaats in de buurt dan is een uitvaart per praam mogelijk.

Wilt u een bijzondere uitvaart op een praam organiseren? Neem dan contact met ons op.

Trots op onze partners