2023-12-27 15:27:00

Vacature voor gidsen

27 december 2023

Misschien ben je wel student geschiedenis of vind je het gewoon leuk om anderen iets over onze prachtige historische binnenstad te vertellen. Kan je daarnaast ook nog onderhoudend vertellen dan moet je zeker een berichtje sturen.

Second Screen Grachten Toer:

Omdat wij de traditionele rondvaarten niet meer van deze tijd en saai vinden hebben we de zogenaamde 'Second Screen Grachten Toer' ontwikkeld. In samenwerking met het HCL (Historisch Centrum Leeuwarden) hebbenwe per route een 50-tal historische foto's geselecteerd van bezienswaardigheden langs de route.

De foto's kan je zien op een videoscherm voor in de praam. Zo krijg je een mooi beeld van vroeger (=First Screen) en nu (=Second Screen).

Kan ik dat wel?

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we van alle routes die we bevaren een boekwerk gemaakt die je zelf kan bestuderen. Bij elke foto staan de feiten, anekdotes en wetenswaardigheden. Je bent naruurlijk vrij om hier je eigen in -en aanvulling aan te geven. Natuurlijk kan je eerst een paar keer mee om de sfeer even te proeven en hoe het allemaal in zijn werk gaat.


Trots op onze partners